Zoran Pavelić

Zoran Pavelić

Zoran Pavelić je rođen 1961. u Osijeku. Od 1988. do 1991. djeluje kao osnivač i član neformalne umjetničke organizacije Močvara u Baranji. 1998. godine završio je  slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2004. do 2010.  godine član je umjetničkog odbora umjetničke kolonije u Baranji /BUK/.

Umjetnički je direktor i član umjetničke organizacije PLEH od 2007. godine. Živi i radi u Zagrebu kao samostalan umjetnik.

Osnovna intencija Pavelićevog umjetničkog stvaralaštva je propitivanje socijalne i političke teržine (ili lakoće) umjetnika, umjetnosti i umjetničkih institucija. Zanima ga utjecaj i suodnosi različitih medija, geopolitičkih i drugih čimbenika na poziciju umjetnika i umjetnosti u društvu. Akcije, intervencije, performansi i site specific radovi u javnim prostorima najčešće propituju komunikaciju s umjetničkim i kulturnim slojevima nasljeđa; oni također istražuju prirodu umjetničkih pojava/osobnosti/institucija, u kontekstu odnosa između velikih i malih centara te centra i periferije.

Dokumenti za preuzimanje:

doc

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!