Luka Gusić: Sjene /Tama / Oblici / Nevidljivo

Luka GusićSjene /Tama / Oblici / Nevidljivo

Otvaranje izložbe: petak, 18.09. 2015. u 20 i 30hh

Izložba ostaje otvorena do 10.10.2015.

 

U Galeriji AŽ Atelieri Žitnjak, 11.09. u 20 i 30h otvara se izložba Luke Gusića Sjene /Tama/Oblici/Nevidljivo. Luka Gusić, po zvanju grafički umjetnik i snimatelj, profesionalno se bavi fotografijom od 1980-ih godina. U seriji fotografija nastaloj u solani u Stonu tijekom nekoliko posljednjih godina povezuje vječnu potrebu za stvaranjem s današnjim vremenom destrukcije i zaborava.

”…Proces kojeg promatramo kroz optiku Lukinog aparata pomalo podsjeća na odumiranje, živo more koje leluja alge postupno se razgrađuje na svoje sastojke – voda postaje zastrašujuće neprozirna, na stijenama se sedimentiraju minerali, dno postaje raspucala pustara. Život soli što bi se mogao nastaviti u nama, nemoguće je razdvojiti od nama neprobavljive prljavštine. I konačno, jedini total te panorame otkriva korovom obraslu razdjelnicu nekadašnjih bazena, iz kojih se more odavno povuklo ostavljajući tek nešto uprljane bijele sapunice po površini mutne baruštine. ”

Boris Greiner/iz teksta za deplijan/

 

Luka Gusić rođen je 1962. u Splitu. 1985. diplomirao je na ALU Zagreb (odjel grafike). Na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu stekao je iste godine zvanje filmskog snimatelja. Kao samostalni umjetnik profesionalno se bavi dizajnom, grafikom fotografijom i filmskom snimanjem. Član je HDLU-a i HDD-a.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!