Damijan Kracina: Korak naprijed

Damijan Kracina: Korak naprijed

Otvaranje izložbe: srijeda, 28.10.2015.u 19h

Izložba ostaje otvorena do 12.11.2015.

 

U Galeriji AŽ Atelieri Žitnjak, 28.10. u 19h otvara se izložba slovenskog umjetnika Damijana Kracine  Korak naprijed. Damijan Kracina jedan je od važnih sudionika slovenske suvremene likovne scene, okupljene oko AKC Metelkova, 1999-tih. Multimedijalni je umjetnik koji se pretežno bavi suodnosima skulpture i drugih medija. Njegovo je umjetničko djelovanje usmjereno na istraživanje prirode, njenih genetskih i geo-morfoloških sustava.

Izložba Korak naprijed, kojom se predstavlja u Galeriji AŽ, sadrži seriju radova koji funkcioniraju  kao dijalozi između autorovih umjetničkih djela sa navedenom tematikom, i reakcija/intervencija drugih umjetnika na ta djela.

Kustos izložbe i autor teksta za deplijan:  povijesničar umjetnosti Jan Pirman

 

Damijan Kracina rođen je 1970. u Kobardu, Slovenija. 1996. Diplomirao je kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani.1999. na istoj Akademiji završava postdiplomski studij kiparstva i video umjetnosti. Od 1998. Svoje umjetničko usavršavanje nastavlja u Grazu, New Yorku, Tamarid Institute Albuquerquein, i Santa Fe Art Institute, Novi Meksiko.1992. su-osnivač je art grupe Provokart. Od 1997. do 2000., director  je art centra Artilerie Kluže. 2005. su-snivač je umjetničkog društva Društvo za domače raziskave. Član je AKC Metelkova, Ljubljana. Bavi se područjem skulpture i multimedijalne umjetnosti. Od 2010. Radi kao professor na Višoj školi za dizajn i fotografiju, Ljubljana. Izlagao na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

http://www.kracina.com/

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!