Mirjana Vodopija

Mirjana Vodopija

MIRJANA VODOPIJA je diplomirala 1987. godine na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Od 1985. do danas ostvarila je 33 samostalne izložbe i sudjelovala na preko 200 skupnih izložbi ili kustoskih koncepcija u zemlji i inozemstvu te na više međunarodnih rezidencijalnih projekata. Dobitnica je brojnih likovnih nagrada nacionalnog i međunarodnog karaktera. Djela su joj uvrštena u zbirke važnijih hrvatskih muzeja i galerija, kao i u druge muzejske i privatne zbirke.

U svom radu koristi različite umjetničke discipline i njihove kombinacije: crtež, grafiku, fotografiju objekt, instalaciju, videoinstalaciju i ambijent. Osnovne karakteristike njezinog rada su kontemplativnost i okupacija svjetlom i vremenom.

O njezinom su radu pisali povjesničari i teoretičari umjetnosti – u knjigama, domaćim i inozemnim stručnim i umjetničkim časopisima. Opsežna monografija o njezinom umjetničkom djelovanju s tekstom Branka Franceschija objavljena je 2004. godine u izdanju izdavačke kuće „Fraktura“.

Od 1987. godine do danas djeluje i kao vanjska suradnica HRT-a kao autorica scenografija, špica, jinglova i ilustracija te vizualnih identiteta emisija u njihovoj produkciji.

Od 2007. godine predaje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, trenutno u zvanju redvne profesorice.

 

 

Dokumenti za preuzimanje:

doc

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!