Kata Mijatović

Kata Mijatović

Kata Mijatović, multimedijalna umjetnica, najčešće radi u mediju instalacije,videa i performansa. Bavi se istraživanjem relacija nesvjesnih i svjesnih psihičkih prostora. Poseban segment u okviru tih istraživanja su radovi/projekati sa snovima, u kojima su osnovni strukturalni predložak i motivirajući sadržaj snovi. Baveći se fenomenom sna, ovi radovi problematiziraju percepciju stvarnosti u odnosima svjesno-nesvjesno, te istražuju funkciju nesvjesnog u izgradnji stvarnosti. 2013. pokrenula je projekt Arhiv snova, otvorenu on line bazu za sakupljanje snova, koja je ujedno i stalno rastuća arhiva njene umjetničke građe.

Rođena je 1956. u Branjini. 1981. diplomirala je pravo na Pravnom fakultetu u Osijeku. Od 1988. – 1991. članica je umjetničke grupe Močvara u Baranji. Od 1991. – 1993. studira slikarstvo na Accademia di Belle Arti/Firenca. 1997. diplomirala je slikarstvo na ALU Zagreb. Od 2005. voditeljica je Galerije AŽ /Atelieri Žitnjak. Od 2007. Članica je umjetničke grupe PLEH. Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

  1. sudjelovala je na 55 Venecijanskom bijenalu kao hrvatski predstavnik s projektom Između neba i zemlje /kustos Branko Franceschi/.

Živi i radi U Zagrebu

Dokumenti za preuzimanje:

doc

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!